Skip to main content

Павел Колев бе избран в Управителния съвет на ARPharM

29 май 2023 г.

Управителят на АбВи за България Павел Колев бе избран за член на Управителния съвет на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) по време на отчетно-изборно заседание на Общото събрание на Асоциацията, проведено на 18 май 2023 г.

„Щастлив съм да бъда част от една толкова разпознаваема и динамична организация, каквато е ARPharM. Надявам се с моя опит и експертиза, както и с подкрепата на колегите ми от АбВи, да подпомогнем дейността на Асоциацията.  В безпрецедентното време, в което живеем, имаме нужда от сериозна трансформация, както в компаниите, които управляваме, така и в цялата организация на здравеопазването. Вярвам, че Асоциацията, с новия Управителен съвет имаме потенциала да бъдем все по-активни и все по-значим фактор в предлагането на решения на здравната система“ – каза Павел Колев по повод избирането си в Управителния съвет на ARPharM.

Павел Колев е управител на АбВи България от близо година. Той се присъединява към компанията през 2012 г. като продуктов мениджър. В последствие става  мениджър на бизнес структура и е повишен през 2016 г. като търговски мениджър в регионалния екип за Източна Европа, Близкия Изток и Африка. По-малко от 3 години след това става търговски директор в същия регион. През 2020 г. Павел Колев се присъединява към глобалния маркетинг екип. На поста управител на АбВи за България идва от позицията директор на бизнес направлението „Имунология“ в Русия. Преди работата си в АбВи, той е бил на различни позиции в търговския и маркетинг отдел на АстраЗенека в България.  Павел Колев е магистър по „Фармация“ от Медицинския университет в София.