Skip to main content

АбВи България с нов управител

Павел Колев е новият управител на биофармацевтичната компания AbbVie за България

1 август 2022 г.

Павел Колев е новият управител за България на биофармацевтичната компания AbbVie, съобщи Золтан Якаб, вицепрезидент на компанията за Централна и Източна Европа.

Павел Колев поема поста от досегашния управител Кирил Николчев, който по-рано обяви решението си да се насочи към различно професионално предизвикателство.

Павел Колев е част от екипа на AbbVie от 2012 година, когато се присъединява към Abbott – България като продуктов мениджър. През 2013 г. заема последователно позициите старши продуктов мениджър и мениджър на бизнес структура (BUM). През 2016 г. е промотиран като търговски мениджър, Гастроентерология в регионалния екип за Източна Европа, Близкия Изток и Африка, а по-малко от 3 години след това – за търговски директор в същия регион. През 2020 г. Павел Колев се присъединява към глобалния маркетинг екип на компанията като директор за направлението Гастроентерология, след което се включва в глобалния маркетингов екип, подготвящ пускането на пазара на нов лекарствени продукт в индикацията Болест на Крон (CD). На поста управител на AbbVie за България идва от позицията директор на бизнес направлението „Имунология“ (BUD Immunology) в Русия, която е заемал от 1 септември 2021 г.

Преди работата си в Abbott/AbbVie, Павел Колев е бил на различни позиции в AstraZeneca в България. Кариерата му във фармацевтичната индустрия започва в „Санита Трейдинг“ и „Софарма“. Той е магистър по „Фармация“ от Медицинския университет в София.