Skip to main content

АбВи България е отличена с международния сертификат Great Place to Work

15 юли 2022 г.

За първи път АбВи България получи международния сертификат Great Place to Work, едно от най-престижните отличия за работодателските марки. Изследването се извършва от Great Place To Work Institute и показва цялостната оценка на служителите за компанията като работодател. Сертификатът е получен въз основа на вътрешно проучване сред екипа, както и критерии, свързани с организационната култура, социалната отговорност на компанията, програми за развитие и придобивки и други.

От компанията уточниха, че онлайн проучването сред служителите на АбВи България е било проведено в 5 основни модула – доверие, уважение, честност, принадлежност и сътрудничество.

В изследването са взели участие 94 % от служителите на АбВи България, като 88 % от тях споделят, че са горди да работят в компанията. 81 % казват, че се чувстват уважавани на работното си място. 84 % пък споделят мнението, че мениджмънтът на компанията има ясна визия за посоката на компанията и това се комуникира ясно.

Гордеем се, че още в първата година, в която работим с програмата, бяхме отличени със сертификата Great Place to Work. За АбВи е от ключова важност да създаваме работна среда на доверие и сътрудничество и сме щастливи, че сме успели да го постигнем“ – коментира Павел Колев, управител на АбВи за България.

Резултатът се базира на анкета, в която взеха участие 94 % от служителите на АбВи България, като сертификатът е валиден за период от една година.